Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Tot 7 jaar cel voor smokkel grote partij cocaïne tussen avocado’s via Antwerpen

De rechtbank heeft gevangenisstraffen tot zeven jaar opgelegd voor de smokkel van een grote partij blokken cocaïne in een lading avocado’s via de Antwerpse haven.

Tijdens een controle in november 2018 ontdekten Belgische douanemedewerkers in een container met avocado’s uit Colombia een partij drugs. Er lagen 33 sporttassen vol met blokken cocaïne tussen de avocado’s. Het ging in totaal om 1136,6 kilo om precies te zijn.

De partij coke werd er vervolgens uitgehaald en de container is onder observatie vrijgegeven voor verder transport. De container werd opgehaald door een chauffeur van een transportbedrijf van de 29-jarige verdachte en naar een loods van de 64-jarige verdachte in Nieuwkoop gebracht. Een arrestatieteam kwam in actie en hield in totaal vier verdachten aan.

Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de 29-jarige man de grootste rol had bij het drugstransport. De 29-jarige man regelde het transport van de container vanaf de haven naar Nederland, waarbij hij het afleveradres van de container veranderde naar de loods in Nieuwkoop.

De 29-jarige man uit Den Haag en de 64-jarige man uit Noorden (Z-H) zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 7 jaar. Twee 25-jarige mannen uit Den Haag en Delft hebben 4,5 jaar cel opgelegd gekregen voor betrokkenheid bij het drugstransport.