© Pexels

Trump’s historische mugshot leidt tot miljoenen aan donaties

De historische mugshot van Donald Trump, die deze week in Georgia moest worden gemaakt vanwege verdenkingen rondom de presidentsverkiezing van 2020, blijkt volgens zijn campagneteam bijzonder lucratief te zijn.

Zijn aanhangers hebben naar verluidt meer dan 7 miljoen dollar (6,5 miljoen euro) gedoneerd, zo melden Amerikaanse media.

De voormalige president liet de foto maken in een gevangenis in de Amerikaanse staat Georgia als onderdeel van het politiedossier. Hij wordt ervan verdacht pogingen te hebben ondernomen om de uitslag van de verkiezingen in die staat ongedaan te maken. Tevens betaalde Trump een borgsom van ongeveer 185.000 euro om in vrijheid de uitkomst van de rechtszaak af te wachten.

Het campagneteam van Trump heeft de mugshot (klik hier om te bekijken) effectief ingezet voor fondsenwerving. Binnen 24 uur zouden er volgens Politico, dat de cijfers van Trumps team heeft opgevraagd, al 4,18 miljoen dollar aan donaties zijn binnengekomen. Inmiddels zou dit bedrag zijn gestegen tot ruim 7 miljoen dollar.

Naast donaties heeft Trump ook geprobeerd winst te maken door de verkoop van diverse producten, waaronder koffiemokken, bumperstickers, posters en T-shirts, allemaal met zijn mugshot erop. Op zijn campagnesite worden deze producten aangeboden met de tekst: “Geef nooit op.”