Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Zeven doden en veel gewonden bij aanval gewapende bende op groep gelovigen

Bij een aanval door een gewapende bende op een groep gelovigen zijn zeven doden en veel gewonden gevallen.

Dit weekend heeft een gewapende bende een aanval uitgevoerd op een groep gelovigen in Haïti, waarbij minstens zeven mensen zijn omgekomen, volgens een verklaring van een mensenrechtenorganisatie. De aanval vond plaats in een dorp ten noorden van de hoofdstad Port-au-Prince, waar de bende de controle heeft.

De gelovigen, onder leiding van een pastoor, voerden een demonstratie uit in Canaan, een dorp dat is opgericht door overlevenden van de verwoestende aardbeving van 2010.

De directeur van de lokale mensenrechtenorganisatie CARDH heeft verklaard dat hij livebeelden heeft gezien van de aanval. Hij noemde de protestactie van de pastoor onverantwoordelijk. De betogers, gekleed in gele shirts, eisten vrijheid en droegen machetes bij zich. Echter, zij waren niet opgewassen tegen de bendeleden die gewapend waren met vuurwapens.

De directeur vertelde aan persbureau AP dat de politie de betogers had moeten stoppen en noemde het incident verschrikkelijk. Er wordt gevreesd dat het dodental nog verder kan oplopen.

Op sociale media circuleren ongeverifieerde beelden van mensen die op straat liggen, sommigen gewond en anderen overleden door schoten. Er zijn ook mensen die aangeven dat zij dachten dat het om een vreedzaam protest ging en niet op de hoogte waren van de gewapende bende.