© Crime-Nieuws.nl

Twee onderzoeken van start na neerschieten man op de vlucht in Franse auto

Er zijn twee onderzoeken gestart na het neerschieten van een man op de vlucht voor de politie in Den Hoorn.

Woensdag vond er een schokkend incident plaats in Den Hoorn, waarbij een man werd neergeschoten door een politieagent. Naar aanleiding van dit tragische voorval zijn er nu twee afzonderlijke onderzoeken gestart. Eén onderzoek richt zich op het schieten door de agent, terwijl het andere zich concentreert op het gedrag van de verdachte. Tijdens de aanhouding raakte een agent ook gewond.

Het incident vond plaats rond het middaguur toen de politie probeerde een bestuurder van een grijze jeep met een Frans kenteken aan te houden vanwege gevaarlijk rijgedrag op de snelweg bij Barendrecht. Toen de bestuurder het stopteken negeerde, zette de politie de achtervolging in.

De achtervolging zette zich voort in de bebouwde kom van Den Hoorn nadat de auto de snelweg had verlaten. Uiteindelijk zag de politie zich genoodzaakt om op de verdachte te schieten toen hij te voet op de vlucht sloeg. De 25-jarige man uit Algerije, zonder vaste woon- of verblijfplaats, raakte hierbij gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand wordt momenteel als stabiel beschouwd.

Het onderzoek naar het schieten wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche, een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt wanneer er bij politieoptredens (zwaar)gewonden vallen of er sprake is van een overlijden.

Naast dit onderzoek door de Rijksrecherche, buigt de politie zich over de gebeurtenissen die aan het schieten voorafgingen. Tijdens de aanhouding raakte namelijk een agent gewond. Er wordt vermoed dat de verdachte met zijn auto achteruit op de agent is ingereden, wat leidt tot de verdenking van poging tot doodslag. Het onderzoek naar deze gebeurtenis wordt uitgevoerd door de recherche van de eenheid Den Haag, aangezien het incident plaatsvond in Den Hoorn.

De recherche doet een oproep aan het publiek om eventuele beelden te delen van de rit die de verdachte heeft gemaakt voorafgaand aan het schietincident. Het is namelijk nog onduidelijk welke route de grijze jeep met het Franse kenteken heeft afgelegd voordat deze werd waargenomen bij Barendrecht.

De autoriteiten hopen dat het onderzoek snel meer duidelijkheid zal verschaffen over de omstandigheden van het incident en de daaropvolgende schietpartij. Ze roepen getuigen op om alle relevante informatie te delen, zodat een compleet beeld kan worden gevormd van wat er precies is gebeurd op die noodlottige woensdag in Den Hoorn.