Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tweede advocaat voor Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. in Marengo-proces

Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. heeft een tweede advocaat.

Volgens De Telegraaf is de nieuwe advocaat van B., Onno de Jong. Samen met advocaat Peter Schouten zal De Jong de kroongetuige bijstaan in zijn zaak. Peter R. de Vries speelt ook een rol en fungeert als soort vertrouwenspersoon van Nabil B. op eigen verzoek. De nieuwe advocaten volgen na een lange tijd van onzekerheid na de moord op advocaat Derk Wiersum die de kroongetuige eerder bijstond.

De advocaat van de kroongetuige, de 44-jarige Derk Wiersum, werd op 18 september 2019 bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Op dat moment stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Taghi de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan Taghi het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.