Tweede verdachte door Rotterdamse politie aangehouden voor plaatsen explosief

De Rotterdamse politie heeft een tweede verdachte aangehouden in verband met het plaatsen van een explosief.

De politie heeft een 16-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie die plaatsvond op 21 februari bij een flat aan de Sint Andriesstraat. Bij deze explosie raakte een bewoonster gewond en ontstond er enorme schade aan het gebouw. Eerder werd al een 17-jarige Rotterdammer aangehouden in verband met deze zaak.

De explosie vond plaats op klaarlichte dag, iets voor 11 uur ’s ochtends. Er werd een explosief bij de voordeur van een woning op de derde etage van de flat geplaatst, wat resulteerde in een harde knal en een enorme ravage. Ruiten op drie verdiepingen werden uit de woningen geslagen en meerdere huizen moesten worden ontruimd vanwege de schade. De bewoonster die gewond raakte, moest naar het ziekenhuis worden gebracht maar gelukkig kon zij na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Het plaatsen van explosieven is een ernstig delict waarbij de daders het risico nemen op zwaargewonden of zelfs doden. De Forensische Opsporing doet altijd onderzoek na de explosies en constateert regelmatig dat de kracht van de explosie zo groot is dat het een wonder is dat er niet meer en zwaardere gewonden zijn gevallen. Daarom wordt het plaatsen van een explosief zwaar aangerekend.

De 17-jarige Rotterdammer die eerder werd aangehouden in deze zaak, wordt wapenbezit ten laste gelegd en zit nog steeds vast. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de Raadkamer. De 16-jarige Rotterdammer die nu is aangehouden wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie en zal ook worden voorgeleid aan de rechter.