© OM

Uithalers aangehouden en blokken cocaïne op straat bij actie haven Rotterdam

In Rotterdam zijn uithalers betrapt en gepakt bij het lossen van een partij drugs. Op straat werden verschillende blokken cocaïne aangetroffen.

In de haven zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijf personen gearresteerd door de politie en douane wegens verdenking van de smokkel van drugs, hoogstwaarschijnlijk cocaïne. Dit werd bevestigd door een woordvoerder van de politie. Het Nederlands Forensisch Instituut moet nog formeel bevestigen dat het in beslag genomen materiaal daadwerkelijk cocaïne betreft.

De vijf personen waren bezig met het uitladen van een grote hoeveelheid cocaïne uit lege containers op het terrein bij de Waalhaven in Rotterdam. Tijdens deze actie scheurde een grote bigshopper doordat deze over een hek werd gegooid. Waarschijnlijk bleef de tas hangen aan het prikkeldraad aan de bovenkant van het hek, waardoor tientallen pakketten met cocaïne op de straat terechtkwamen. Een zwarte auto stond te wachten en het plan was vermoedelijk om de tas met de drugs in het voertuig te stoppen. De politie heeft de auto in beslag genomen en weggetakeld.

De politie en douane zijn momenteel nog bezig met het onderzoeken van deze zaak en het vaststellen van de identiteit van de verdachten. De geschatte waarde van de in beslag genomen drugs is nog niet bekendgemaakt.