Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Oprichter van failliete cryptobeurs FTX opnieuw gearresteerd vanwege fraude

De oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, die verdacht wordt van fraude, is opnieuw gearresteerd nadat zijn borgtocht vervroegd werd ingetrokken door een rechter.

Bankman-Fried was aanvankelijk op borgtocht vrij, maar de aanklagers in zijn proces hadden bij de rechter gevraagd om zijn borgtocht in te trekken vanwege beschuldigingen dat hij documenten had gelekt om een belangrijke getuige in diskrediet te brengen.

Bankman-Fried werd al onder strikte voorwaarden vrijgelaten op borgtocht, waarbij een aanzienlijk bedrag van 228 miljoen euro gemoeid was. Volgens de rechter heeft hij echter deze voorwaarden geschonden, wat heeft geleid tot de intrekking van zijn borgtocht.

De 31-jarige Bankman-Fried verbleef sinds december onder huisarrest in het huis van zijn ouders in de Amerikaanse staat Californië. Hij wordt ervan beschuldigd fraude te hebben gepleegd bij FTX, waarbij hij klantentegoeden zou hebben doorgesluisd naar het investeringsfonds Alameda, waarvan hij tevens de oprichter is. Deze acties zouden hebben bijgedragen aan het faillissement van FTX, aangezien klanten geen toegang meer hadden tot hun tegoeden.