Verdachte aangehouden in onderzoek explosies Amsterdam

De politie heeft een verdachte aangehouden in een onderzoek naar explosies in Amsterdam.

Op zondag 22 januari 2023 vond er een explosie plaats bij een horecagelegenheid in de Zeilstraat in Amsterdam-Zuid. Twee dagen later, in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 januari, vond er wederom een explosie plaats bij een bedrijfspand in dezelfde straat. De politie heeft vandaag, 2 mei 2023, een man (35) aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij deze explosies.

Bij de eerste explosie waren twee personen aanwezig in het pand, maar zij raakten niet gewond. Bij de tweede explosie werd een centrale toegangsdeur van enkele woningen en een geparkeerde auto beschadigd. Ook hier vielen gelukkig geen gewonden.

De politie heeft de aangehouden verdachte kunnen opsporen dankzij intensief rechercheonderzoek en de inzet van verschillende politie-experts, waaronder Forensische Opsporing. Het onderzoek naar de toedracht van de explosies gaat onverminderd door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie neemt deze incidenten zeer serieus en doet er alles aan om de mede verdachte(n) op te sporen. Het is nog niet bekend wat het motief achter deze explosies is. Mensen die meer informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie.