Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachte blijft vastzitten na poging doodslag in uitgaansleven Volendam en voetbalgeweld

Een 32-jarige man uit Volendam zal de komende drie maanden in voorlopige hechtenis blijven.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van betrokkenheid bij het openlijke geweld dat plaatsvond op de Dijk na de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Utrecht op 12 november vorig jaar, evenals een poging tot doodslag enkele weken daarvoor in het uitgaansleven van Volendam.

De verdachte had eerder al in voorlopige hechtenis gezeten voor deze misdrijven, maar de rechtbank had zijn hechtenis destijds geschorst onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden omvatten onder andere een stadionverbod en het niet opnieuw plegen van strafbare feiten.

Tijdens de periode van schorsing heeft de verdachte herhaaldelijk het hem opgelegde stadionverbod overtreden, zowel in Volendam als in Alkmaar. Daarnaast wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de rellen rond de wedstrijd tussen AZ en West Ham United op 18 mei van dit jaar.

Hiermee heeft de verdachte de voorwaarden die aan zijn schorsing waren verbonden, geschonden. Op verzoek van het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank dan ook besloten om de schorsing van de voorlopige hechtenis op te heffen. De man zit nu weer in voorlopige hechtenis en zal de komende drie maanden vast blijven zitten.

Deze beslissing van de rechtbank onderstreept het belang van het naleven van opgelegde voorwaarden bij een schorsing van de voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie zal de zaak verder onderzoeken en de verdachte zal zich moeten verantwoorden voor zijn vermeende betrokkenheid bij de geweldsincidenten in Volendam.