VIDEO: 2000 kilo toppen wiet, hasj en meer gepakt bij oprollen groot crimineel netwerk

Beelden van een actie van de Spaanse politie waarbij enorme hoeveelheden wiet zijn gepakt. Het gaat om miljoenen euro’s aan onder meer toppen en plakken hasj.

In een grootschalige operatie heeft de politie een belangrijke slag toegebracht aan de illegale handel in cannabisproducten. De infrastructuur, productie en distributie van deze illegale goederen zijn volledig ontmanteld, wat heeft geleid tot de inbeslagname van aanzienlijke hoeveelheden drugs. Na maanden van intensief onderzoek en coördinatie zijn de autoriteiten erin geslaagd om dit criminele netwerk aan te pakken.

Tijdens de operatie werden maar liefst twee ton aan marihuanatoppen, marihuanaplanten, 12 kg hasj en meer dan vijf kg hasjhars in beslag genomen. Deze enorme hoeveelheden vertegenwoordigen een aanzienlijke straatwaarde en vormen een grote klap voor de illegale handel in cannabis.

De drugs werden niet alleen verkocht op de zwarte markt, maar ook op ogenschijnlijk legitieme locaties. Sportvoedingswinkels, growshops, tabakswinkels en zelfs tankstations dienden als dekmantel voor deze illegale activiteiten. De verdachten achter deze handel hebben geprobeerd om hun activiteiten te verbergen in de schaduw van respectabele bedrijven, maar dankzij de vastberadenheid van de autoriteiten zijn ze ontmaskerd.

Naast de inbeslagname van de drugs zijn ook 147 andere personen onderzocht in verband met hun vermeende betrokkenheid bij dit criminele netwerk. Vier huiszoekingen zijn uitgevoerd, waarbij aanvullend bewijsmateriaal is verzameld, en er zijn 244 inspecties uitgevoerd in verschillende vestigingen verspreid over 31 Spaanse provincies. Deze gecoördineerde acties hebben bijgedragen aan een breed overzicht van de omvang en reikwijdte van het netwerk.