Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachte dodelijke steekpartij Amsterdam blijkt buurman van slachtoffers

Er is meer informatie bekend rondom een dodelijke steekpartij in Amsterdam.

Gisteren heeft een tragisch steekincident plaatsgevonden in een woning aan de Robert Scottstraat in Amsterdam, waarbij een 25-jarige man het leven heeft verloren. Het andere slachtoffer, een 29-jarige Amsterdammer, verblijft nog steeds in het ziekenhuis. De aangehouden verdachte, een 36-jarige man, blijkt een buurman van de slachtoffers te zijn.

Het onderzoek naar de precieze toedracht van het steekincident is nog in volle gang, maar inmiddels is duidelijk geworden dat er in het verleden overlastproblematiek speelde rondom de verdachte, waarbij ook de slachtoffers betrokken waren. De politie heeft in het verleden samengewerkt met verschillende partners, waaronder de gemeente en woningcorporatie, om de overlast aan te pakken.

Op dit moment kunnen er geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan over de exacte aard van de problematiek en het contact dat er met de politie is geweest. Het onderzoeksteam werkt nauwgezet om alle feiten en omstandigheden rondom het steekincident in kaart te brengen.