© Pixabay on Pexels.com

Verdachte dubbele liquidatie broers Torunlar McDonald’s Zwolle staat op dodenlijst

De verdachte van de dubbele liquidatie in een McDonald’s in Zwolle staat op een dodenlijst.

Dat meldde zijn advocaat vandaag in de rechtbank tijdens een voorbereidende zitting. De 33-jarige Veysel Ü. zou vrezen voor een liquidatie. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt geen kennis te hebben van een dodenlijst. Eerder raakte Ü. nog ernstig gewond in de gevangenis. Of het iets te maken heeft met de mogelijke dreiging is (nog) niet bekend.

De broers Ali (57) en Hüseyin (61) Torunlar werden op 30 maart in een volle McDonald’s onder vuur genomen. Eén stierf vrijwel direct door de kogelregen en de andere broer is kort na de schietpartij bezweken aan zijn verwondingen. De verdachte meldde zichzelf bij de politie en zit sindsdien vast.

Het OM gaat ervan uit dat de verdachte de slachtoffers met voorbedachte rade heeft doodgeschoten. Zo heeft Ü. het moordwapen een week eerder uitgegraven en klaargelegd in zijn auto. Tijdens de afspraak in de McDonald’s ging het mis en schoot hij naar eigen zeggen in paniek de broers dood. Hij voelde zich onder druk gezet om geld te betalen. De verdachte noemde de broers Torunlar eerder al ‘maffia’ en claimde te zijn ‘geplukt’ door hen.