© Politie

Verdachte gepakt in Maassluis voor leveren snelle Audi-sportwagens aan plofkrakers

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het leveren van snelle Audi-sportwagens voor plofkraken.

Volgens een woordvoerder van het Duitse Openbaar Ministerie (OM) wordt de 22-jarige man uit Maassluis verdacht van betrokkenheid bij een reeks plofkraken. De verdacht zou meerdere snelle Audi’s hebben geleverd aan criminele groepen die zich bezighielden met het opblazen van geldautomaten in Duitsland.

De man kwam in beeld tijdens een onderzoek van de Duitse recherche. In de stad Halle werd bij dezelfde actie een 36-jarige Duitser aangehouden. Hij wordt gelinkt aan zeker zes plofkraken. Volgens de Duitse politie zou er zeker 800.000 euro cash buit zijn gemaakt bij de reeks plofkraken waar de twee verdachten aan gelinkt worden.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een groot onderzoek naar plofkraken in Duitsland. Verschillende groepen uit onder meer Utrecht en Amsterdam zouden zich hiermee bezighouden. In Nederland worden steeds minder plofkraken gepleegd nu de automaten hier beter beveiligd zijn. In Duitsland valt er meer te halen voor de plofkrakers, blijkt wel uit alle automaten die over de grens worden opgeblazen. Bij de meeste kraken zijn Nederlandse groepen betrokken. Vorige maand hield de politie nog een vader en zoon uit Enschede aan in een onderzoek naar plofkraken.