Verdachte gepakt voor handel in illegaal zwaar vuurwerk via berichtendienst Telegram

De politie heeft een 34-jarige man uit Breda aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in zwaar illegaal vuurwerk via de berichtendienst Telegram. De man werd dinsdag 5 september 2023 aangehouden nadat de politie hem had geïdentificeerd als beheerder van een groep op Telegram waarop zwaar professioneel vuurwerk werd verhandeld.

De man is eerder veroordeeld voor het aanbieden van zwaar vuurwerk aan particulieren. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De politie doet nader onderzoek naar de overige groepsbeheerders, aanbieders en afnemers van het vuurwerk.

Het aanbieden van zwaar illegaal vuurwerk aan particulieren is een ernstig misdrijf. Dit vuurwerk is extreem gevaarlijk en kan leiden tot ernstige ongelukken. De politie neemt de aanpak van dit soort misdrijven zeer serieus.

In de loop van de afgelopen maanden heeft het milieuteam van de politie Zeeland-West-Brabant intensief onderzoek gedaan naar het aanbieden van professioneel vuurwerk aan particulieren via de berichtendienst Telegram. De rechercheurs kregen daarbij zicht op een groep waarop zwaar professioneel vuurwerk werd verhandeld. De beheerder op deze dienst was anoniem, maar kon na onderzoek toch worden geïdentificeerd door de politie.

De politie is blij met deze aanhouding. Het is een belangrijke stap in de strijd tegen de handel in zwaar illegaal vuurwerk. De politie zal zich blijven inzetten om dit soort misdrijven te voorkomen.