© Politie

‘Zoon bekende Amsterdamse crimineel gepakt met 4,8 miljoen cash na tips’

De zoon van een bekende Amsterdamse crimineel wordt verdacht van het witwassen van bijna 5 miljoen euro cash.

Het gaat volgens Het Parool om de zoon van een 55-jarige bekende Amsterdamse crimineel en een geldbedrag dat recent werd aangetroffen in een woning in Purmerend. De recherche startte in maart een onderzoek naar aanleiding van binnengekomen tips. Daarin werd gemeld dat de man zich bezig zou houden met het importeren van cocaïne naar Nederland. Volgens de tips zou zijn zoon betrokken zijn bij de verkoop van cocaïne. ‘In het criminele circuit is bekend dat hij geld en verdovende middelen reed voor de organisatie van zijn vader’. Aldus de anonieme tips.

De politie heeft de verdachten vervolgens afgeluisterd en gevolgd via peilbakens onder hun auto’s. Volgens justitie viel het op dat de verdachten veel korte ontmoetingen hadden. Op 23 september kwam de politie in actie toen de mannen twee zwarte sporttassen en zes big shoppers in een Range Rover van een 48-jarige man hadden gezet. De tassen zijn later naar een woning in Purmerend gebracht waar een arrestatieteam vervolgens een inval deed. Tijdens de doorzoeking werd 4,8 miljoen euro cash aangetroffen.

De verdachten zijn aangehouden en de politie viel woningen in Amsterdam en Amstelveen binnen. Hierbij werden dure kleding, schoenen, horloges en grote geldbedragen aangetroffen. Verder zijn er bij de actie twee professionele wietkwekerijen aangetroffen waar negen knippers aan het werk waren. De politie hield in totaal vier verdachten aan op verdenking van witwassen. De mannen zitten vast en het onderzoek is in volle gang.

© Politie