Verdachte in alle beperkingen vast in onderzoek dood Steve Mahakena in Hoofddorp

Een verdachte zit in alle beperkingen vast in verband met de dood van Steve Mahakena in Hoofddorp.

De politie heeft maandagochtend 10 juli een 43-jarige inwoner van de gemeente Haarlemmermeer aangehouden in verband met het onderzoek naar het overlijden van Steve uit Hoofddorp. De betrokkenheid van de verdachte bij het overlijden wordt momenteel verder onderzocht.

De aanhouding vond plaats onder leiding van de Ondersteuningsgroep Noord-Holland. Steve Mahakena werd op 7 maart 2023 levenloos aangetroffen in een woning aan het Egholm in Hoofddorp. Het onderzoek naar zijn overlijden is sindsdien in volle gang geweest.

De verdachte is onderworpen aan alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Vanwege de lopende strafrechtelijke procedure en de beperkingen rondom de verdachte, kunnen op dit moment geen verdere details worden vrijgegeven over het onderzoek.

De politie zet alles op alles om de omstandigheden rondom het overlijden van Steve Mahakena volledig te achterhalen. Het onderzoeksteam zal nauwgezet bewijsmateriaal verzamelen en getuigen horen om de feiten op heldere wijze te kunnen presenteren.

De gemeenschap van Hoofddorp en de nabestaanden van Steve Mahakena worden op de hoogte gehouden van de voortgang van het onderzoek. De politie roept getuigen op om zich te melden als zij relevante informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek naar deze tragische gebeurtenis.

Voor nu vraagt de politie begrip voor de beperkte informatie die gedeeld kan worden, gezien de gevoeligheid van de zaak en het belang van het zorgvuldig uitvoeren van het onderzoek.