Vuurwapen en drugs gepakt na melding van “verdacht gedrag rond woning”

De politie heeft na een melding van verdacht gedrag rond een woning een vuurwapen en drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Op zondagavond 9 juli 2023 rond 21:30 uur heeft de politie drugs en een vuurwapen aangetroffen in een woning aan de Antilopenweg. Naar aanleiding van een melding over verdacht gedrag rondom de woning, hebben agenten direct actie ondernomen. Bij doorzoeking van de woning troffen zij enkele zakjes met vermoedelijke drugs en een vuurwapen aan. De politie heeft de goederen in beslag genomen en twee verdachten gearresteerd.

De verdachten, beide afkomstig uit Tilburg, zijn een 47-jarige man en een 55-jarige man. Zij bevonden zich op het moment van de inval in de woning en zijn direct aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten vast voor verder onderzoek.

Het is nog onduidelijk om wat voor soort drugs het precies gaat en welke hoeveelheid er is aangetroffen. De politie zal dit verder onderzoeken, samen met andere relevante aspecten van de zaak. Het vuurwapen zal worden onderzocht op eventuele sporen en herkomst.

De politie hecht veel belang aan het bestrijden van drugscriminaliteit en het verwijderen van wapens uit de samenleving. Dergelijke vondsten dragen bij aan een veiligere leefomgeving voor de inwoners van Tilburg. Het onderzoek naar de zaak zal dan ook grondig worden voortgezet, waarbij alle relevante feiten en omstandigheden zorgvuldig in kaart worden gebracht.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek. Eventuele tips kunnen vertrouwelijk worden doorgegeven aan de politie of aan Meld Misdaad Anoniem.

De politie zal de gemeenschap op de hoogte houden van de voortgang van het onderzoek en verdere ontwikkelingen in deze zaak.