Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

‘Verdachte liquidatie Martin Kok noemt tijdens verhoor in Marokko namen daders en opdrachtgever’

De verdachte van de liquidatie op Martin Kok van Vlinderscrime, Anouar B., zou in Marokko verklaringen hebben afgelegd en de namen van daders en opdrachtgever hebben genoemd.

Dat meldt RTL Boulevard. Die zouden hebben gemeld dat B. tijdens een verhoor in Marokko tegenover Marokkaanse en Nederlandse rechercheurs verklaringen zou hebben afgelegd. Dit bleek tijdens de eerste pro forma-zitting inzake de moord op Kok. De dagvaarding tegen één van de verdachten werd recent nog ingetrokken wegens gebrek aan bewijs.

Wat opmerkelijk is het feit dat B. de verklaringen heeft afgelegd zonder de aanwezigheid van zijn advocaat. Tijdens de verhoren zou hij volgens anonieme bronnen van RTL Boulevard Redouan T. aangewezen hebben als opdrachtgever. T. wordt momenteel internationaal gezocht op verdenking van onder meer het opdracht geven tot liquidaties. Volgens de advocaten in deze zaak is de getuige mogelijk gemarteld tijdens het verhoor. De officier van justitie neemt hier afstand van en zegt geen enkele aanwijzing hiervoor te hebben. Dat zeggen ze onder meer omdat Nederlandse rechercheurs aanwezig waren tijdens het verhoor. B. zit momenteel in een Marokkaanse cel in verband met de liquidatie bij café La Creme in Marrakech.

Martin Kok van Vlinderscrime werd op donderdagavond 8 december 2016 geliquideerd toen hij net weg wilde rijden bij een seksclub in Laren. De schutter wachtte hem op in de bosjes en schoot hem ter plekke dood. De uitbater van Vlinderscrime was al eerder doelwit van aanslagen.