Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachte nummer twee steekpartij Amsterdam meldt zichzelf en zit vast

Een verdachte van een steekpartij in Amsterdam geeft zich gemeld en is aangehouden.

Op dinsdagochtend 11 juli heeft een 20-jarige man zich vrijwillig gemeld bij een cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost. Hij is vervolgens aangehouden op verdenking van poging tot doodslag naar aanleiding van een steekincident dat heeft plaatsgevonden in de nacht van woensdag 21 juni op donderdag 22 juni 2023. De recherche is momenteel bezig met verder onderzoek naar deze zaak.

Tijdens het steekincident op genoemde nacht is een jonge man slachtoffer geworden. Eerder werd er een verdachte aangehouden, maar uit nader onderzoek is gebleken dat deze persoon geen betrokkenheid had bij het incident. Om die reden is hij weer in vrijheid gesteld. Het jonge slachtoffer is sinds het steekincident bezig met het herstellen van zijn verwondingen.

De recherche zet het onderzoek voort om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht en om alle betrokkenen bij het steekincident te identificeren. De aangehouden 20-jarige verdachte zal worden verhoord in het kader van het lopende onderzoek. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden om te helpen bij het oplossen van deze zaak en de verantwoordelijke(n) te kunnen vervolgen.