© crime-nieuws.nl

Verdachte op de vlucht gepakt voor inrijden op politieagent met scooter

De politie heeft een verdachte gepakt voor het inrijden op een politieagent in Den Haag.

In de avond van zaterdag 13 mei heeft de politie een scooterbestuurder aangehouden nadat hij geprobeerd had in te rijden op een politieagent in de omgeving van de Neherkade in Den Haag. De verdachte, een 17-jarige man uit Poeldijk, werd na een gevaarlijke achtervolging tot stilstand gebracht en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Het incident begon toen een groep scooterrijders zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Ze negeerden rood licht, reden tegen het verkeer in en gebruikten het trottoir als rijbaan. Toen de politie een van de bestuurders wilde controleren, besloot deze met hoge snelheid te vluchten. De politie zette direct de achtervolging in.

Tijdens de achtervolging reed de verdachte met hoge snelheid de parkeerplaats aan de Neherkade op en probeerde daar opzettelijk een van de agenten aan te rijden. Om de veiligheid van de agent te waarborgen, loste deze een waarschuwingsschot. Dit dwong de verdachte om te stoppen, waarna hij kon worden aangehouden.

De aangehouden scooterbestuurder betreft een 17-jarige man uit Poeldijk. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Het motief achter zijn poging om een politieagent aan te rijden is nog niet bekend. De politie zal hem verhoren om meer inzicht te krijgen in de gebeurtenissen en zijn beweegredenen.

Dit incident benadrukt opnieuw de gevaren van roekeloos rijgedrag en de uitdagingen waarmee de politie wordt geconfronteerd bij het handhaven van de openbare orde. De politie zal doorgaan met het aanpakken van gevaarlijke verkeerssituaties en het optreden tegen overtreders.

De politie roept getuigen op zich te melden met eventuele aanvullende informatie over de groep scooterrijders en het incident. Daarnaast benadrukt de politie het belang van een veilige verkeersomgeving en vraagt zij weggebruikers om verantwoordelijk en respectvol gedrag op de weg te tonen.