Verdachte op heterdaad gepakt na observatie drugsdeal op straat

Amersfoort – Op 28 augustus hebben politieagenten in het stadscentrum van Amersfoort een bekende drugsdealer waargenomen.

Na het volgen van de verdachte bemerkten de agenten een mogelijke drugsdeal. Hierop heeft de politie ingegrepen en de drugsdealer op heterdaad betrapt bij de verkoop van cocaïne, wat resulteerde in zijn onmiddellijke aanhouding.

De verdachte betreft een 22-jarige man afkomstig uit Amersfoort. De arrestatie vond plaats rond 01.15 uur. Na de aanhouding heeft de politie een doorzoeking uitgevoerd in een woning aan de Nieuwstraat in Amersfoort. Daar werden een handelsvoorraad cocaïne, verschillende mobiele telefoons en contant geld aangetroffen.

De gearresteerde persoon stond reeds bekend bij de politie en was eerder veroordeeld voor vergelijkbare misdrijven. Bovendien heeft burgemeester Lucas Bolsius hem eerder al een last onder dwangsom opgelegd wegens het dealen van drugs op straat. Het is mogelijk dat burgemeester Lucas Bolsius nu bijkomende maatregelen treft, bijvoorbeeld door tijdelijke sluiting van de woning van de verdachte.

De verdachte zal later deze week worden voorgeleid aan een rechter-commissaris, waar zal worden bepaald of hij tijdens het lopende onderzoek in voorlopige hechtenis blijft.