De politie heeft in een onderzoek naar een reeks steekpartijen in Noord-Holland een verdachte aangehouden.

Het gaat om steekpartijen in november 2018 en januari 2019 in de plaatsen Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn. Op donderdag 22 november werden een 18-jarige en een 52-jarige vrouw uit Limmen aangereden door een auto en daarna met een voorwerp gestoken. De slachtoffers waren aan het fietsen en hardlopen over de Zanddijk in Castricum.

Een 18-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef raakte op een zelfde soort wijze gewond toen zij op 26 november een rondje aan het hardlopen was op de Rinnegommerlaan in haar woonplaats. Op zaterdag 26 januari was het weer raak en werd een tienermeisje (15) tijdens het fietsen gepasseerd door een auto en met een scherp voorwerp in haar arm geraakt. Dit vond plaats op de Heerenweg in Barsingerhorn.

Het was voor de politie enige tijd onduidelijk of de automobilist die betrokken was bij deze incidenten, dezelfde was en of er een verband was tussen de misdrijven. Na uitgebreid onderzoek door de informatie en sporen uit de vier afzonderlijke onderzoeken aan elkaar te koppelen, kwam de recherche echter op het spoor van de 23-jarige verdachte uit Julianadorp. De man zit vast en wordt verhoord.