© Politie

Verdachte schietpartij terras Tilburg die op Nationale Opsporingslijst stond blijft vastzitten

De man die verdacht wordt van een schietpartij op een terras in Tilburg en op de Nationale Opsporingslijst stond, blijft langer vastzitten.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank besloten. Zijn voorarrest is met drie maanden verlengd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 24-jarige man uit Drunen levensgevaarlijk gehandeld door op een vol terras op iemand te schieten met een vuurwapen. ‘Vanwege de drukke uitgaansavond waren er veel andere mensen aanwezig op het terras. Zij hadden ook gewond kunnen raken door deze roekeloze actie’, aldus de officier van justitie.

Op zondag 12 juni werd rond 00.20 uur een 29-jarige man uit Tilburg bij een horecazaak aan de Heuvelring in zijn been geschoten. De hulpdiensten werden gebeld en kwamen ter plaatse voor onderzoek. Toegesnelde agenten zagen twee verdachte op de vlucht slaan. Eén van de mannen, een 22-jarige man uit Drunen, werd direct aangehouden en zit nog vast. Ondanks de politie een waarschuwingsschot loste, wist de andere man te ontkomen. Op zijn vluchtroute werd later een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De gezochte verdachte, Thomas J.N., werd door justitie op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Enige tijd daarna werd hij bij een inval in Antwerpen aangetroffen en aangehouden. Hij is overgeleverd aan Nederland en zit sindsdien vast voor de schietpartij.