© Crime-Nieuws.nl

Verdachte situatie haven Vlissingen leidt naar uithalers en grote partij cocaïne

Een verdachte situatie heeft in de haven van Vlissingen geleid naar uithalers en een grote partij cocaïne.

Op zondagmiddag 16 april 2023 werd er in de haven van Vlissingen een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Dit kwam naar aanleiding van een verdachte situatie die werd opgemerkt door een surveillance eenheid van de Douane in Ritthem. Tijdens het controleren van een voertuig met inbrekerswerktuigen, maakte de bijrijder zich snel uit de voeten. De verdachte situatie leidde tot een gezamenlijk onderzoek van de Douane en de politie.

Het onderzoek bracht aan het licht dat de mannen, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland hadden, vermoedelijk van plan waren om cocaïne uit te halen. Na een zoekslag werd er op een haventerrein aan de Finlandweg een container aangetroffen waarop de mannen het vermoedelijk hadden gemunt. Hierin werden tientallen kilo’s cocaïne verstopt gevonden.

Het Team Bijzondere Bijstand van de Douane is verder onderzoek aan het doen naar de verdovende middelen, terwijl de mannen in hechtenis zitten en worden verhoord door de politie. De 36-jarige man bleek ook nog een gevangenisstraf van ruim 200 dagen open te hebben staan.

De autoriteiten hebben met deze succesvolle actie een belangrijke slag toegebracht aan de illegale handel van verdovende middelen. Het toont aan dat de samenwerking tussen de verschillende instanties in de strijd tegen criminaliteit effectief is en blijft.