Crimineel schuldig bevonden na verraden en vermoorden vriend vanwege een kilootje wiet

Een Britse crimineel is schuldig bevonden voor het verraden en vermoorden van zijn vriend voor een kilootje wiet.

Een hartverscheurende tragedie voltrok zich in Hounslow toen Amraj Poonia, alias ‘Bigs’, schuldig werd bevonden aan de moord op Mohammed Shah Subhani tijdens een confrontatie bij R&J Plumbing over een vermiste kilo wiet. Het slachtoffer, ook bekend als ‘Little Man’, werd voor het laatst gezien op 7 mei 2019, toen hij het bedrijf bezocht.

In een schokkende daad wachtte Poonia, gewapend en meedogenloos, binnen op zijn voormalige vriend en bracht hem om het leven. Vervolgens bedacht hij een gruwelijk plan om het lichaam te verbergen. Het lichaam van Subhani werd in een tapijt gewikkeld en naar een bosgebied gebracht, waar het met vuur en aarde werd bedekt.

Ondanks de gruwelijke misdaad vertoonde Poonia een schokkend gebrek aan berouw. Hij bezocht de familie Subhani alsof er niets was gebeurd. Maar zijn eigen loslippigheid kwam hem duur te staan toen hij later opschepte over de moord en bedreigingen uitte tegen het broertje van het slachtoffer, zonder zich bewust te zijn van een opname op een politiebodycam.

De zaak begon als een vermissingszaak, maar al snel werd duidelijk dat er een duistere misdaad achter schuilde. Een persoon meldde zich bij de politie en bekende betrokken te zijn geweest bij het weggooien van het lichaam van Subhani, waarmee het onderzoek een grimmige wending kreeg.

Na een lange en aangrijpende rechtszaak werd Amraj Poonia veroordeeld voor moord en het verstoren van het rechtssysteem door het wegmaken van het lichaam. Hoewel zijn broer Raneel Poonia en Gurditta Singh werden vrijgesproken van moord, bleken Mohanad Riad en Mahamud Ismail wel schuldig aan het belemmeren van het rechtssysteem. Een andere verdachte, Mohammed Shakeel, werd vrijgesproken van die aanklacht.

In de rechtbank barstte de familie van het slachtoffer in tranen uit na de uitspraak. Iqra Subhani, de zus van de overledene, noemde de betrokkenen bij de dood van haar broer “monsters”. Ze sprak haar diepe verdriet uit over het verlies van haar broer en hoe deze vreselijke gebeurtenis hun leven voorgoed heeft veranderd.

De veroordeelde zal nu de verantwoordelijkheid moeten dragen voor de vernietigende gevolgen van zijn daden, terwijl de familie Subhani geconfronteerd wordt met de onherstelbare leegte die door de moord op hun geliefde is achtergelaten. De rechtbank gaat de straf later nog bepalen.