© crime-nieuws.nl

Verdachten in busje gepakt voor dumpingen afval uit drugslab na tip getuige

De politie heeft na een tip van een getuige verdachten gepakt in een busje in verband met dumpingen van drugsafval.

In een actie tegen drugsdumpingen heeft de politie in Goes twee verdachten aangehouden. Het duo wordt verdacht van het dumpen van drugsafval op meerdere locaties in de omgeving. Na een tip van een oplettende getuige werd het tweetal gespot in een busje op de Anthony Fokkerstraat in Goes. De politie greep in en de verdachten werden aangehouden.

Het onderzoek leidde de politie naar een schuur in Ovezande, waar restanten van een drugslab werden aangetroffen. Er stonden nog enkele ketels en een groot vat. De politie vermoedt dat het gedumpte drugsafval uit deze schuur afkomstig is. De gemeente Borsele is op de hoogte gesteld van de dumpingen en het aantreffen van het niet meer in werking zijnde drugslab. De schuur is afgesloten en verzegeld op last van de burgemeester.

Het was niet de eerste keer dat er in de omgeving drugsafval werd gedumpt. Op meerdere locaties werden grote vaten en jerrycans met chemicaliën aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om dezelfde daders. De politie heeft nog niet bekend gemaakt om wat voor drugs het precies gaat en hoe groot de schade is. Het onderzoek is nog in volle gang.