Verdachten in ‘glimmende auto’ aangehouden na schietpartij en bedreiging in Rotterdam

De politie heeft twee verdachten in een ‘glimmende auto’ aangehouden in verband met een schietpartij in Rotterdam.

Op donderdagmiddag kwam even voor 16.00 uur melding binnen bij de politie van een mogelijke schietpartij op de Oranjeboomstraat. Volgens getuigen zou een bestuurder van een glimmende blauwe auto vanuit zijn raam in de lucht hebben geschoten. De bijrijder stapte daarna uit en liep weg. De bestuurder reed weg en sloeg op de vlucht.

Na de melding kwamen agenten ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld. Er werd een beschrijving doorgegeven van de auto en de politie is op zoek gegaan naar het voertuig. Kort na de schietpartij kwam er melding binnen van een passant dat een bestuurder van een glimmende blauwe auto een vuurwapen op hem zou hebben gericht op de Krabbendijkestraat. Het kenteken was bekend dat vervolgens in het ANPR volgsysteem werd gezet.

Rond 17.30 zagen agenten de auto rijden en gaven een stopteken. Met een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten (BTGV) zijn de twee inzittenden op de Oldegaarde aangehouden. Bij doorzoeking bleek in de auto een gasdrukwapen te liggen. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.