© CNN

Zonen vermoorde Saudische journalist Jamal Khashoggi vergeven moordenaars van hun vader

De zonen van de in Istanbul vermoorde Saudische journalist Jamal Khashoggi hebben de moordenaars van hun vader vergeven.

Dat heeft de oudste zoon van de journalist, Salah Khashiggi, op social media laten weten. ‘Als een persoon vergeeft en zich verzoent, wordt hij beloond door Allah. Daarom kondigen wij, de zonen van de martelaar Jamal Khashoggi, aan dat we gratie verlenen aan degenen die onze vader hebben vermoord, waarmee we beloning van de almachtige God zoeken’.

Hierdoor zal de executie van de veroordeelde moordenaars waarschijnlijk niet worden doorgezet. Eind vorig jaar werden in Saudi-Arabië vijf mensen ter dood veroordeeld vanwege betrokkenheid bij de moord. Drie anderen kregen een celstraf. De executies zullen nu vermoedelijk worden omgezet in celstraffen.

De journalist werd anderhalf jaar geleden vermoord in het consulaat van Saudi-Arabië in Istanbul. Khashoggi had die dag een afspraak om papieren in orde te maken voor zijn aankomende huwelijk. Na binnenkomst werd hij opgewacht door meerdere personen en om het leven gebracht. Zijn lichaam zou daarna in stukken zijn gesneden en uit het pand gesmokkeld.