De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Verdachten Mocro Maffia liquidaties met AK-47 blijven voorlopig vastzitten

De mannen die verdacht worden van een aantal Mocro Maffia liquidaties in de Amsterdamse onderwereld blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft een rechter vanmorgen bepaald bij een pro-formazitting.

De verdachten zouden volgens het Openbaar Ministerie (OM) betrokken zijn geweest bij de liquidaties van Eeaneas Lomp op 7 november 2015 in Krommenie en de liquidatie van Chahid Yakhlaf. Verder zouden ze ook betrokken zijn bij een eerdere liquidatiepoging op Eaneas Lomp enkele dagen voor de moord op 7 november 2015.

De verdachten werden vorig jaar aangehouden door de politie na een uitgebreid onderzoek naar liquidaties in het Amsterdamse criminele milieu. Twee van de vijf zouden worden gezien als schutters van zeker één liquidatie en de rest wordt verdacht van betrokkenheid en/of een aansturende rol.

De pro-formazitting was in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld gaat worden is nog niet bekend. De verdachten zijn weer terug in hun cel waar ze voorlopig blijven zitten.