Verdachten liquidatie tattookiller Cor P. Dominicaanse Republiek

Verdachten poging tot liquidatie ’tattookiller’ Cor P. herkend op beelden door eigen familie

Twee verdachten die deze zomer zijn gearresteerd in verband met een poging tot liquidatie op ’tattookiller’ Cor P., zijn herkend door mensen uit hun eigen omgeving op camerabeelden die tijdens de aanslag zijn gemaakt.

Dat schrijft RTV Oost. Damien B., een 20-jarige man uit Lelystad, werd herkend door zijn oma, terwijl Isah B., een 21-jarige man uit Rotterdam, werd geïdentificeerd door zijn toenmalige vriendin.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden de beelden getoond waarop de verdachten te zien zijn. Volgens de vriendin van Isah B. stuurde hij via het chatprogramma Wickr berichten waarin hij aangaf achter iemand aan te zitten en die persoon te hebben gevonden en beschoten. Ook stuurde hij een selfie voor het gebouw waar hij verbleef. Een vergelijkbare foto werd later op zijn eigen telefoon aangetroffen.

De politie ontdekte dat Damien B. en Isah B. samen naar de Dominicaanse Republiek waren gevlogen, onder het voorwendsel van een vakantie. Op de telefoon van Isah B. werden notities gevonden met teksten als: “Dat waren nog ’s tijden op de Dominicaanse Republiek, toen waren we huurmoordenaar voor de patron.” Beide verdachten ontkennen schuldig te zijn.

Cor P., ook bekend als een lid van de ’tattookillers’, werd begin vorig jaar in de Dominicaanse Republiek beschoten en belandde in het ziekenhuis. Hij was naar het land gevlucht nadat hij in Nederland zijn enkelband had doorgeknipt. Tegen hem loopt een hoger beroep in verband met een moordzaak. De ’tattookillers’ is een groep moordenaars met Chinese tekens op hun rug getatoeëerd.