Buit pakken na geslaagde plofkraak op geldautomaat ING in Albert Heijn. © Opsporing Verzocht

Verdachten van 54 trek- en plofkraken door heel Nederland blijven vastzitten

De zeven mannen die verdacht worden van mogelijke betrokkenheid bij 54 trek- en plofkraken op geldautomaten in supermarkten door het hele land, blijven allemaal in voorarrest.

De mannen worden verdacht van trek- en plofkraken op geldautomaten in supermarktenop diverse plaatsen in Nederland. De plofkraken die op de tenlastelegging staan, vonden plaats op 23 juni in Oegstgeest, op 30 juni in Leersum, op 26 juli in Axel, op 28 juli in Almere en Utrecht, op 20 september in Soest en op 26 september in Almelo. Verder worden de mannen verdacht van deelname aan een criminele organisatie die als doel heeft het plegen van plofkraken en de diefstal en heling van auto’s. Drie van hen werden kort na de plofkraak in Soest aangehouden, de anderen na de plofkraak in Almelo. ‘Daarna is deze modus operandi uitgeblust’, aldus de officier van justitie.

De advocaten vroegen om opheffing dan wel schorsing van het voorarrest van hun cliënten. Hier was de officier van justitie het niet mee eens en hij gaf aan dat er voldoende bewijs is tegen de verdachten om vast te blijven en dat het onderzoek naar maar liefst 54 trek- en plofkraken nog gaande is. De rechtbank ging hierin mee en besloot dat alle zeven verdachten vast moeten blijven.