De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Vermeende uitvoerders liquidatie Nieuwegein voor de rechter

De rechtszaak tegen twee vermeende uitvoerders van een liquidatie in Nieuwegein gaat vandaag van start. Het slachtoffer, Timon ‘Chico’ Badloe, werd in zijn auto geliquideerd.

In november 2017 werd Badloe voor de deur van zijn woning aan de Apolloburg onder vuur genomen toen hij in zijn auto stapte. Het slachtoffer raakte zwaargewond en kwam kort na de schietpartij te overlijden.

De politie stelde direct een onderzoek in en na een lange achtervolging konden twee mannen worden aangehouden. Het gaat om de 24-jarige Amsterdammer Reza J. en Denzel D. (24) uit Amstelveen. Eén van de vluchtauto’s werd in Vleuten in brand gestoken en vervolgens werden de twee verdachten in Amsterdam Zuidoost klemgereden en opgepakt.

Een vriend van Badloe, Rasta ‘Gilly’ Gilbert, werd in 2013 geliquideerd. Of dit te maken heeft met de liquidatie van ‘Chico’ is niet bekend. Eén van de verdachten is eerder in aanraking geweest met politie en justitie. Denzel D. had zelfs een rol in het televisieprogramma ‘Opgelicht’.