© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Vermoedelijke schutter dodelijke schietpartij tankstation Tilburg meldt zich bij politie

De vermoedelijke schutter van de dodelijke schietpartij bij een tankstation in Tilburg heeft zichzelf gemeld bij de politie.

Een team van vijftien rechercheurs onderzoekt een schietpartij waarbij een man overleden is. Op woensdag 21 december 2022 om 18.00 uur komt de eerste melding binnen bij het Operationeel Centrum. Bij een benzinestation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg zou iemand zijn neergeschoten. De verdachte zou direct na het incident gevlucht zijn.

Hulpdiensten worden vervolgens naar de locatie gestuurd. Als de politie arriveert treffen ze een man aan die ernstig gewond is. Samen met ambulancepersoneel proberen ze het leven van deze man te redden maar hij overlijdt ter plaatse. Het gaat om een 37-jarige man uit Tilburg.

Bij het onderzoek daarop wordt onder meer een politiehelikopter ingezet en zijn in totaal zeven verdachten aangehouden. In de loop van de avond meldt een man zich aan het bureau die verklaart de schutter te zijn. Het gaat om een 41-jarige man die tijdelijk in Tilburg verblijft. Er is ook een auto in beslag genomen. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is in volle gang.