Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube

VIDEO: Chats huurmoordenaars Peter R. de Vries opgedoken: ‘Deze hond moet je hebben’

Er zijn huiveringwekkende chats opgedoken tussen de huurmoordenaars die misdaadjournalist Peter R. de Vries hebben geliquideerd.

Dat meldt EenVandaag. Het gaat om berichten waarin de uitvoerders spreken over De Vries en de moord. ‘Bro, ik schiet die kk ding helemaal door z’n kk lichaam heen (…) ik laat hem daar als een sletje achter. I love this.’ Aldus één van de chats. Ook wordt het volgende gestuurd: ‘Deze hond moet je hebben’.

De misdaadjournalist werd in juli neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces is vooralsnog niet te zeggen. Er zijn nog geen opdrachtgevers aangeklaagd. In verband met de liquidatie van De Vries zitten twee verdachten vast. De 35-jarige Kamil E. en de inmiddels 22-jarige Delano G. worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. G. zou 150.000 euro krijgen voor het liquideren van de misdaadjournalist en is naar verluidt een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’.