VIDEO: Criminelen in bivakmutsen wachten man thuis op en eisen duur horloge

Beelden van een overval op een man die opgewacht werd door criminelen in bivakmutsen die uit waren op zijn dure horloge.

Op woensdagavond 8 december 2022 werd een 41-jarige man uit Ridderkerk bij zijn eigen voordeur aangevallen door twee gewapende mannen. Het slachtoffer werd bedreigd en geslagen met een vuurwapen, terwijl zijn vrouw en zoontje thuis waren en alles hoorden gebeuren. Het incident was traumatisch voor het hele gezin.

De daders wilden het horloge van de man stelen, maar slaagden hier niet in. Het slachtoffer heeft het horloge inmiddels verkocht omdat hij niet langer in angst wil leven. Dankzij de deurbelcamera van het slachtoffer zijn er beelden van de daders en is er een stem te horen. De daders hadden bivakmutsen op, maar de politie hoopt dat iemand iets herkent aan hun stem of uiterlijk.

Volgens het slachtoffer zijn de daders vrij jong, waarschijnlijk niet ouder dan 25 jaar. Ze hebben een lichte of licht getinte huidskleur en spraken straattaal. Een getuige heeft een blauwe scooter gezien in de buurt van de woning van het slachtoffer, mogelijk van het merk Gilera en zonder kentekenplaatje. Direct na het incident zag dezelfde getuige twee mannen op de scooter wegrijden in de richting van de Klooslaan.

De politie vraagt getuigen zich te melden als ze meer informatie hebben over de daders, de scooter of andere verdachte omstandigheden in de buurt van de Merel in Ridderkerk op woensdagavond 8 december 2022.