VIDEO: Tienduizenden euro’s schade maar geen buit bij opblazen geldautomaat door plofkrakers Nieuw-Dordrecht

Beelden van plofkrakers die toeslaan bij een geldautomaat van Geldmaat. Er is voor tienduizenden euro’s schade zonder buit.

Op zondagochtend 12 maart 2023 werd de rustige buurt aan de Rietdekkershof in Nieuw-Dordrecht, gelegen in de Drentse gemeente Emmen, opgeschrikt door een plofkraak bij de Geldmaat. Drie personen hebben daar twee explosies veroorzaakt, wat resulteerde in tienduizenden euro’s schade. Een getuige heeft aangegeven dat de daders er vandoor zijn gegaan met een donkerkleurige Audi A7, voorzien van witte kentekenplaten.

Er is echter ook een mogelijke aanwijzing: ongeveer een uur voor de plofkraak werd eenzelfde Audi gezien in Klazienaveen, komende vanuit de richting Weiteveen. Het is mogelijk dat de daders in deze auto zaten. De politie vraagt daarom aan eventuele getuigen of zij deze auto ook ergens hebben gezien of weten waar deze sinds die 12e maart kan zijn geweest, om dit te melden.

Hoewel de daders geen buit hebben kunnen maken, hebben ze wel forse schade aangericht bij de Geldmaat. Omwonenden van het dorpshuis zijn enorm geschrokken van deze gebeurtenis. De politie heeft de camerabeelden van de plofkraak in handen en roept getuigen op om contact op te nemen als ze iets herkennen aan de mannen die op de beelden te zien zijn. Dit kan anoniem gebeuren.

De politie doet momenteel onderzoek naar deze plofkraak en vraagt eventuele getuigen om zich te melden. De buurtbewoners van Nieuw-Dordrecht hopen dat de daders snel worden opgepakt en dat hun buurt weer veilig wordt.