VIDEO: Man met uitkering gepakt met meer dan miljoen euro aan cocaïne en hasj

VIDEO: Man met uitkering gepakt met meer dan miljoen euro aan cocaïne en hasj

Beelden van de inbeslagname van meer dan een miljoen euro aan cocaïne en hasj bij een verdachte met een uitkering.

In de Italiaanse stad Palermo is een dertigjarige man gearresteerd nadat hij betrapt werd op het bezit van grote hoeveelheden hasj en cocaïne, met een geschatte straatwaarde van meer dan 1 miljoen euro. Het opvallende is dat de gearresteerde ook in aanmerking kwam voor een basisinkomen van de overheid. De politie heeft actie ondernomen in deze zaak en heeft beelden vrijgegeven om het publiek bewust te maken van hun inspanningen.

De arrestatie vond plaats als onderdeel van een grootschalig politieonderzoek in Palermo. De man werd aangehouden wegens verdenking van drugshandel en bezit van verdovende middelen. Bij de doorzoeking van zijn eigendommen werden aanzienlijke hoeveelheden hasj en cocaïne aangetroffen, die naar schatting een waarde van meer dan 1 miljoen euro vertegenwoordigen op de illegale markt.

Wat deze zaak nog opmerkelijker maakt, is dat de gearresteerde ook in aanmerking kwam voor een basisinkomen van de overheid. Dit programma biedt financiële steun aan individuen met lage inkomens om hen te helpen hun levensonderhoud te bekostigen. Het feit dat de verdachte enerzijds financiële hulp ontving van de overheid en anderzijds betrokken was bij grootschalige drugshandel, heeft veel vragen opgeroepen over het gebruik van publieke middelen.