© YouTube

VIDEO: Man slaat, schopt en spuugt 125 keer bij ernstige racistische aanval op Aziatische vrouw

In de Verenigde Staten is een man aangehouden die een Aziatische vrouw maar liefst 125 keer tegen het hoofd heeft geslagen.

De politie in de stad Yonkers maakte het incident eerder deze week bekend en gaat uit van een racistische aanval. Het 67-jarige slachtoffer wilde haar appartement binnen gaan toen ze een man buiten zag staan. Volgens de politie noemde hij haar een ‘Aziatische trut’. De vrouw negeerde de man en liep het wooncomplex binnen. Vervolgens werd ze aangevallen en ernstig mishandeld.

Van de mishandeling zijn beelden gedeeld door de politie. Daarin is te zien dat de dader de vrouw meer dan 125 keer slaat, schopt en ook nog spuugt op haar. Het slachtoffer werd met onder meer bloedingen in haar hersenen en meerdere breuken in haar gezicht opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand is momenteel stabiel.

Volgens politiecommissaris John Mueller is dit ‘een van de verschrikkelijkste die hij ooit heeft gezien’. ‘Een weerloze vrouw in elkaar slaan is verachtelijk en haar vanwege haar afkomst als doelwit kiezen al helemaal.’ De verdachte, Tammel Esco, werd na onderzoek aangehouden. De man is veertien keer eerder al opgepakt. In 2011 kreeg hij een celstraf van drie jaar inzake mishandeling. Esco zit vast en riskeert opnieuw een gevangenisstraf.