VIDEO: Slachtoffer dodelijke schietpartij Apeldoorn mogelijk per vergissing doodgeschoten

De politie houdt er rekening mee dat een slachtoffer van een dodelijke schietpartij in Apeldoorn, mogelijk per vergissing is doodgeschoten.

In de nacht van 27 op 28 oktober 2021 aan de Kervelstraat, kwam Michel Zuman (41) om het leven bij een schietpartij. Na het schieten is/zijn de dader of één van de daders, volledig in donkere kleding, er te voet vandoor gegaan in de richting van de Deventerstraat. Ter hoogte van de bushalte op de Deventerstraat stapte hij vermoedelijk in een auto en is verder gevlucht. Het is nog onduidelijk of hij zelf de auto bestuurde of dat een handlanger op hem heeft gewacht.

Het is mogelijk dat een andere bewoner het doelwit was, dat de aanslag gericht was tegen de eigenaar of beheerder van het pand of dat er per vergissing op het bewuste pand is geschoten. Er zijn nog geen aanwijzingen over waarom Zuman het slachtoffer zou zijn van een conflict of iets anders dat tot zijn dood heeft geleid. De politie roept mensen die meer weten op om zich te melden bij de recherche.