© Pexels

VIDEO: Tientallen in zwart geklede hooligans op de vuist bij station Leeuwarden

Een massale vechtpartij tussen tientallen mensen vond plaats in het stationsgebied van Leeuwarden, waarbij meerdere arrestaties werden verricht. Het zou gaan om een conflict tussen hooligans van SC Cambuur en sc Heerenveen, twee rivaliserende voetbalclubs.

De politie meldt dat ongeveer dertig tot veertig personen elkaar opzochten voor een confrontatie. Op videobeelden is te zien hoe de groep terrasstoelen naar elkaar gooit voor de deur van een restaurant. Hoewel de politie in grote getale aanwezig was, hoefde de mobiele eenheid niet in actie te komen.

Vanwege meldingen dat er ook mensen op het spoor liepen, werd het treinverkeer van en naar Leeuwarden tijdelijk stilgelegd. Dit was een voorzorgsmaatregel om de veiligheid van zowel de betrokkenen bij de vechtpartij als de treinpassagiers te waarborgen.

De politie zal morgen meer informatie vrijgeven over het precieze aantal arrestaties dat heeft plaatsgevonden naar aanleiding van het incident. Het onderzoek naar de vechtpartij is nog in volle gang.

Dergelijke gewelddadige confrontaties tussen voetbalfans zijn zeer zorgwekkend en hebben een negatieve impact op de veiligheid en het imago van de stad. De politie roept getuigen op om zich te melden en benadrukt dat dergelijk gedrag onaanvaardbaar is. Maatregelen zullen worden genomen om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen en de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen.

https://twitter.com/gruppaof_hools/status/1662187701460713501