VIDEO: Tientallen personen aangehouden voor drugssmokkel en handel in gevangenissen
© YouTube

VIDEO: Tientallen personen aangehouden voor drugssmokkel en handel in gevangenissen

In Spanje zijn invallen verricht en tientallen personen aangehouden voor drugssmokkel en handel in gevangenissen.

Bij een gezamenlijke operatie tussen de Guardia Civil, de Secretaría General de Instituciones Penitenciarias (Spaanse dienst die alle gevangenissen overziet) en de getroffen gevangenissen, zijn 31 personen gearresteerd wegens hun betrokkenheid bij een criminele organisatie die drugs naar binnen wist te krijgen in gevangenissen in Cantabrië, Palencia en León.

De criminele organisatie was ook actief in het distribueren van drugs in verschillende plaatsen in Cantabrië en Bizkaia.

Tijdens de operatie werden vier huiszoekingen uitgevoerd in Santoña, Torrelavega, Castro Urdiales en Lejona, evenals in een opslagruimte in Santoña, waar drugs en snijmiddelen werden aangetroffen, evenals verschillende benodigdheden voor de productie en distributie van verdovende middelen, documentatie en een auto.

In het huiszoeking in Santoña werd een laboratorium ontdekt voor de productie en manipulatie van heroïne en cocaïne. Naast drugs werd ook meer dan 100.000 euro in contanten aangetroffen en in beslag werd genomen.

De operatie “Duega” is het resultaat van een grondig onderzoek naar een georganiseerd crimineel netwerk dat drugs op ingenieuze wijze in gevangenissen smokkelde en tegelijkertijd drugs verspreidde in verschillende steden in de regio. De arrestaties zijn van cruciaal belang geweest in het verstoren van de illegale drugshandel en het waarborgen van de veiligheid van gevangenisfaciliteiten.

De autoriteiten zijn vastbesloten om de drugshandel te bestrijden en criminele netwerken te ontmantelen die onze samenleving schaden. De samenwerking tussen de Guardia Civil, de Secretaría General de Instituciones Penitenciarias en de betrokken gevangenissen is essentieel gebleken om deze succesvolle operatie uit te voeren en het publiek te beschermen tegen de gevolgen van drugshandel.