© Twitter

UPDATE: Zeilboot met grote partij cocaïne aan boord onderweg naar Spanje onderschept

Bij een actie is een zeilboot met een grote partij cocaïne aan boord onderschept door de Spaanse politie.

Meerdere opsporingsdiensten uit onder meer Frankrijk, Spanje en Nederland waren betrokken bij het onderzoek naar de criminele organisatie. De leden zouden zich schuldig maken aan grootschalige smokkel van cocaïne. In 2019 werd het onderzoek gestart naar de drugsbende die over een groot netwerk bleek te beschikken en met boten grote partijen cocaïne binnenhaalde.

Een zeilboot kwam tijdens het onderzoek in beeld bij de autoriteiten. Vanuit het Caribisch gebied was de zeilboot onderweg naar Spanje. Op 8 oktober is er een actie uitgevoerd en is de boot ten noorden van de Azoren doorzocht. Twee personen aan boord zijn direct aangehouden. Na doorzoeking bleek er 2500 kilo cocaïne aan boord te liggen.

Tijdens de inval op de zeilboot werden gelijktijdig panden in Mijas en Fuengirola doorzocht. Hierbij werden drie leden van de criminele organisatie, waaronder de vermeende leider, aangehouden. De politie nam tienduizenden euro’s contant geld, een vuurwapen, telefoons en dure voertuigen in beslag. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel.

UPDATE: Een Nederlander is aangehouden en vastgezet. Klik hier voor meer info.