Vijf jaar cel voor dodelijke steekpartij ‘Chuchu’ bij confrontatie drillrappers in Scheveningen

De rechtbank heeft vijf jaar cel opgelegd voor een dodelijke steekpartij op de Pier in Scheveningen.

Het ging om een gewelddadige confrontatie tussen Amsterdamse en Rotterdamse drillrapgroepen. Er ontstond die dag, 10 augustus 2020, een vechtpartij waarbij het er grof aan toe is gegaan. Uiteindelijk kwam één persoon om het leven. Het slachtoffer, Cennethson ‘Chuchu’ Janga, bleek te zijn neergestoken.

De rechtbank Den Haag heeft de 20-jarige Kevin A. nu veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn aandeel in de gewelddadige confrontatie tussen de drillrapgroepen in Scheveningen. Hij is schuldig bevonden aan het voorbereiden van doodslag, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit, bedreiging en diefstal met geweld.

Het was niet de eerste keer dat A. voor de rechter moest verschijnen. Eerder werd hij veroordeeld voor vermogens- en geweldsdelicten. Er zou volgens de reclassering sprake zijn van ‘een zorgelijk patroon van geweldsdelicten, psychische problematiek, zwakbegaafdheid en een hoog recidiverisico’. Twee Amsterdamse verdachten komen later voor de rechter in verband met de dodelijke confrontatie.