© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Vijf mannen met meerdere vuurwapens aangehouden in Uden

De politie heeft in Uden vijf mannen gepakt met meerdere vuurwapens.

Agenten stelden donderdagmiddag een onderzoek nadat iemand had gezien dat een man in het bezit zou zijn van vals geld. Die persoon zou deel uitmaken van een groep mannen, die zich ophield op het foodcourt aan de Rondweg.

De politie voerde een controle uit en trof in een van de voertuigen een vuurwapen aan. Daarop zijn de agenten direct overgegaan tot aanhouding van de vier mannen. De verdachten bleken meer vuurwapens bij zich te hebben. In de omgeving waar de mannen werden opgepakt, vonden agenten een vals bankbiljet.

Een getuige wees de agenten op een vijfde man die bij de groep zou horen. De politie hield de man met getrokken vuurwapens aan. In eerste instantie voldeed hij niet aan de instructies waarop er een waarschuwingsschot werd gelost. De man gaf zich daarna over en werd aangehouden.

De vijf verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en zitten vast. Het gaat om een 26-jarige man uit Tilburg, een 23-jarige man uit Stolwijk, twee 19-jarige mannen uit Gouda en een 23-jarige man zonder bekend woonadres. De beide bestelbussen en een personenauto waarin ze zich verplaatsten zijn in beslag genomen. Wat de plannen van de mannen waren en waarom ze in Uden waren is nog niet duidelijk. Het onderzoek is in volle gang.