Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Voormalige advocaten Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. doen aangifte tegen Peter R. de Vries

De voormalige advocaten van Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. hebben aangifte gedaan tegen misdaadjournalist Peter R. de Vries.

In het programma Beau meldde de misdaadjournalist dat een van de redenen voor het ontslag van de advocaat, een ongepaste seksuele opmerking zijn. De kroongetuige was daar volgens De Vries niet van gediend en heeft besloten de advocaat te ontslaan. Ook B. zou via zijn advocaat hebben bevestigd dat het inderdaad op deze wijze zou zijn gegaan.

De voormalige advocaat heeft nu besloten om aangifte te doen tegen De Vries in verband met laster. Aanleiding voor alle ophef is onder meer een interview van de anonieme advocaat in het Algemeen Dagblad. Daarin gaf hij aan dat de reden voor zijn vertrek als advocaat van de Mocro Maffia kroongetuige, de bemoeienis van Peter R. de Vries zou zijn geweest.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.