Voormalige Surinaamse militair aangehouden voor 1000 kilo blokken cocaïne in vliegtuig

Een voormalige Surinaamse militair is aangehouden in verband met 1000 kilo cocaïne in een vliegtuig.

De afdeling Narcoticabrigade heeft op vrijdag 12 mei 2023 een verdachte aangehouden in verband met de grootschalige drugssmokkelzaak waarbij meer dan 1000 kilogram cocaïne werd onderschept in Tibiti, Suriname. De gearresteerde persoon is de 59-jarige V.L., die tevens lid blijkt te zijn van een gewapende macht.

Het onderzoeksteam had op zaterdag 24 september 2022 al een andere verdachte, R.H. (36), gearresteerd aan de Martin Luther King (MLK)-weg in verband met dezelfde zaak. De arrestatie van V.L. brengt nieuwe ontwikkelingen aan het licht in dit grootschalige drugsonderzoek.

De verdenking is dat beide mannen betrokken zijn bij de smokkel van meer dan 1000 kilogram cocaïne die plaatsvond in september van het vorige jaar in Tibiti. De drugs werden destijds onderschept, maar het onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van meerdere verdachten.

Na voorgeleiding is V.L. in verzekering gesteld door de politie, in afwachting van verdere ontwikkelingen in het onderzoek. Het Openbaar Ministerie heeft ingestemd met de inverzekeringstelling na overleg met de politie.

De arrestatie van een voormalige militair, V.L., in verband met deze drugssmokkelzaak benadrukt de ernst van het probleem van drugshandel en de betrokkenheid van verschillende partijen. De autoriteiten in Suriname zetten zich in om deze criminele activiteiten krachtig aan te pakken en te voorkomen dat drugs het land binnenkomen of worden verspreid.

Het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkelzaak in Tibiti is nog gaande. De politie roept getuigen of personen met relevante informatie op om contact op te nemen met de autoriteiten. Het doel is om de gehele criminele organisatie achter deze smokkeloperatie bloot te leggen en verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun daden.

De aanhouding van V.L. toont aan dat de autoriteiten vastbesloten zijn om de drugshandel in Suriname aan te pakken en de veiligheid van de samenleving te waarborgen. Er wordt nauw samengewerkt tussen verschillende afdelingen van de politie en andere betrokken instanties om dit doel te bereiken.