© crime-nieuws.nl

Vluchtende inzittenden over de kop geslagen auto aangehouden op N61

De politie heeft vluchtende inzittenden van een over de kop geslagen auto aangehouden in IJzendijke.

Op zondagochtend heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Middenweg (N61), waarbij een auto over de kop is geslagen. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident. Echter, de drie inzittenden van het voertuig besloten na het ongeval op de vlucht te slaan. Korte tijd later werden ze door agenten opgemerkt en aangehouden.

Het ongeval vond plaats rond 07.30 uur, toen de auto om nog onbekende redenen over de kop sloeg en in de middenberm tegen de vangrail tot stilstand kwam. Na het incident verlieten twee mannen en een vrouw de plaats van het ongeval. De politie trof het drietal later aan op de Turkeijeweg en heeft ze vervolgens gearresteerd.

Bij de aanhouding werd ontdekt dat de 20-jarige bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bovendien testte hij positief op zowel alcohol als drugs. Om het definitieve gebruik van alcohol en drugs vast te stellen, is er een bloedproef afgenomen door een arts op het politiebureau.

De twee andere inzittenden, een 19-jarige man uit Terneuzen en een 19-jarige vrouw uit Breda, werden eveneens gearresteerd op verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeval. Beiden hebben een verklaring afgelegd bij de politie.

De politie zet het onderzoek voort om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen. Daarnaast zullen de aangehouden personen verantwoording moeten afleggen voor hun acties.