Vriendje Rachel Hazes oprichter No Surrender Klaas Otto ‘De Generaal’ neemt afstand van motorclubs

De oprichter van motorclub No Surrender en nieuwe vriend van Rachel Hazes, Klaas Otto, neemt afstand van zijn verleden bij motorclubs.

Dat meldde hij in het gerechtshof in Leeuwarden. Daar staat Otto terecht voor het leiden van een criminele organisatie. Volgens het OM stond ‘De Generaal’ aan het hoofd van motorclub No Surrender. Zelf ontkent hij dit. In hoger beroep is een gevangenisstraf van 2,5 jaar geëist. ‘Ik heb de motorclubs jaren geleden gedag gezegd. Er is niets meer dat op mijn oude leven lijkt.’ Aldus Otto tegen het gerechtshof.

De 54-jarige verdachte was eerder actief bij motorclub Satudarah maar stapte daar in 2013 op. Vervolgens is motorclub No Surrender opgericht. Volgens het OM was Otto een dictatoriale leider van de organisatie die zich bezig zou hebben gehouden met drugshandel en geweld- en vermogensdelicten. Hij zou onder meer betrokken zijn geweest bij het aanzetten tot ‘bad standings’. Dan wordt een lid uit de club gezet, fysiek mishandeld en krijgt hoge boetes opgelegd. Het hof doet in mei (de 16de) uitspraak.

Eerder werd bekend dat Klaas Otto een nieuwe relatie heeft. Hij gaat met niemand minder dan Rachel Hazes, weduwe van volkszanger André Hazes. Met een post op social media werd hun relatie bevestigd. Otto noemt Rachel ‘zijn meisje’.