Vrouw na moord met bijl verraden door verdachte zoekacties op Google

Een vrouw is door Google verraden nadat ze haar partner met een bijl om het leven had gebracht.

De Australische vrouw had wat problemen met haar 35-jarige partner en besloot drastische maatregelen te nemen. Het stel had meerdere meldingen tegen elkaar gedaan in verband met geweldplegingen. De 34-jarige verdachte vrouw had een straatverbod nadat ze een keer op de man had ingestoken met een vleesmes.

Ondanks het verbod om contact op te nemen stuurde de vrouw de man meerdere sms’jes. Ze dacht dat hij vreemdging en nam een taxi naar het centrum van Sydney. Daar kocht ze een bijl en is naar de woning van het slachtoffer gegaan. De jaloerse dame stuurde nog enkele sms’jes naar bekenden waarin ze schreef: ‘Jullie gaan misschien iets op het nieuws horen, misschien zit ik in de gevangenis, ik kan er niet meer tegen.’

De vrouw drong de woning van haar ex binnen en sloeg op hem in met een bijl. De man zat rustig iets te kijken op een iPad toen hij om het leven werd gebracht. Na de moord rookte de vrouw nog een sigaretje voor de deur en pakte een taxi. Vervolgens is ze naar de politie gestapt en gaf zichzelf aan. Sindsdien zit de vrouw vast.

Tijdens de rechtszaak bleek dat de vrouw meerdere keren op Google zocht hoe ze haar partner het beste kon vermoorden. Ook zocht ze onder meer ‘iemand vermoorden met een bijl’ en ‘kan ik iemand vermoorden met kokend water’. De zoekacties hebben samen met alle andere bewijs geleid tot een veroordeling. De strafeis moet nog vastgesteld worden.